Három meccs, három gól

Átlagos olvasási idő: 2 perc

Kindlik Ádám jött, látott, és remélhetőleg győzni is fog. A REAC Sportiskola tehetsége ugyanis élni tudott a lehetőséggel, és 18 évesen szenzációsan mutatkozott be a felnőttcsapatban.
– Egy álom ez az egész – mesélte a sportiskola U19-es csapatának középpályása. – Szeptember közepén felhívott az edzőm, Stefanik Arnold, hogy nekem (és néhány társamnak) be kellene segítenem a sok sérülttel küszködő felnőtteknek. Aki gyerekként focizni kezd, mindig arról álmodik, hogy ilyen lehetőséghez jusson – mondta Kindlik Ádám.

Fotó: XVMÉDIA, Nagy Botond

Ádám egy pénteki tréning előtt lépett be először a felnőttek öltözőjébe. Összesen tehát egy alkalommal volt lehetősége felnőtttempóban edzeni. Másnap ugyanis már a Gázgyár elleni hazai bajnokira készülő REAC felnőttcsapatának a kispadján találta magát. Dinka Balázs ráadásul a 77. percben pályára is küldte a sportiskola fiatalját, aki tíz perccel később, a 87. percben győztes gólt fejelt. Nem csoda, hogy hétfőn Ádámnak az U19-esek helyett ismét a felnőtteknél volt jelenése. Egy hét tréninget követően pedig a REAC vezetőedzője már kezdőként szerepeltette a Közterület elleni idegenbeli mérkőzésen. Ádám tehát egy hét alatt bejátszotta magát a felnőttcsapatba, s ha már lehetőséget kapott, a második meccsén is gólt, ráadásul ismét győztes gólt szerzett. Két mérkőzésen két gól, mellyel a REAC hat pontot szerzett, álomszerű rajt egy csereemberből főszereplővé előlépő újonctól. A történet pedig folytatódott: három nappal a második BLSZ I.-es felnőtt bajnokija után Budapest-kupa mérkőzést játszott a REAC a II. kerület otthonában. Dinka Balázs ezen a mérkőzésen is kezdőként számolt Ádámmal, aki annak rendje és módja szerint ismét góllal hálálta meg az újabb bizalmat. 0–0-nál szerzett találata kivételesen nem győztes gól volt, mert a REAC 3–1-re nyerte ezt a találkozót.
A csodakezdés után néhány hetes szünet következett: Ádám ugyanis a kupameccs másnapján lágyékhúzódást szenvedett, így két bajnoki mérkőzést ki kellett hagynia.
– Már alig várom, hogy újra edzhessek – mondta a rehabilitációja végéhez közeledve. – Remélem, ez a kis pihenő nem fog megzavarni, és ugyanott folytatom majd, ahol abbahagytam.
Kindlik Ádám nem saját nevelésű játékosa a sportiskolának. Újpesti fiúként az UTE-ban kezdte pályafutását, és egészen az U17-es korosztályig a lila-fehéreknél pallérozódott.
– Olyan klubhoz szerettem volna kerülni, ahol esély mutatkozik a felnőttcsapatba való bekerülésre. Az UTE-nál ez nem volt opció, a REAC Sportiskola viszont jó lehetőségnek tűnt. Arra, hogy mindez ilyen gyorsan történik majd, én sem számítottam – jegyezte meg Ádám.
Az újpesti tehetség két éve igazolt Rákospalotára, és tavaly nagy szerepet vállalt a sportiskola U18-as csapatának bajnoki címében. Az U19-sekkel idén is veretlen volt, ám nagy valószínűséggel karrierje ősztől már a REAC felnőttcsapatánál fog folytatódni.

Comments are closed.