Rekordmagasságban a sportiskola

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

A közelmúltban rendezett fedettpályás újonc országos atlétikai bajnokságon szép sportiskolás siker született. A REAC SISE versenyzője, Bátori Lilianna magasugrásban 153 cm-es egyéni csúccsal ezüstérmes lett.

Bátori Lilianna Fotó: XVMÉDIA, Nagy Botond

– Nagyon örültem ennek az eredménynek – mondta a sportiskola tehetsége –, eddigi pályafutásomnak ez volt a legjobb versenye. Remélem, ha így folytatom, a jövőben elérhetem az álmomat, hogy felnőttként is meghatározó magasugró legyek.
Lilianna Kasperkievicz Gábor tanítványa, ám a kapcsolatuk viszonylag rövid múltra tekint vissza.
– Négyévesen kezdtem el tornázni a KSI-ben, amit jó öt évig folytattam. Szerettem a tornát, ám úgy éreztem, hogy nem tudok tovább fejlődni benne. Ezért több sportágat teszteltem, gumiasztaloztam, majd kézilabdáztam, végül édesapám javaslatára kipróbáltam az atlétikát.
Előbb az MTK, majd a Budapesti Honvéd színeiben sportolt. Mindkét klubnál az ugrószámokban dominált. A honvédnál a korábbi edzője helyzete ellehetetlenült, így Liliannának új tréner után kellett néznie.
– Tavaly novemberben vettük fel a kapcsolatot Kasperkievicz Gáborral, akivel szinte azonnal el is kezdtük a közös munkát.
Az eredményt pedig már ismerjük: Lilianna második lett magasugrásban a korosztályának országos bajnokságán, és más ugrószámokban is jól szerepelt. Ötösugrásban (a hármasugrásra felkészítő számban) is majdnem feljutott a dobogóra, végül negyedik lett, tá­vol­ugrásban pedig nyolcadik helyen végzett.
– Most még nem tudom az idei programomat, de az biztos, hogy a tavaszi diák­olimpián és a nyár eleji szabadtéri országos bajnokságon is rajthoz állok majd, amely versenyeken remélhetőleg a mostani eredményemet – mind centiben, mind helyezésben – túl­szárnyalom.

Comments are closed.