30 éve szabadon

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

Harminc éve zajlott a rendszerváltozás, ezért a „30 éve szabadon” emlékévhez kapcsolódóan online játékot indított a DUE Médiahálózat – diákújságíró egyesület.

A Nagy Diák Rendszerváltoztató Teszt célja, hogy a 14-24 éves fiatalok alaposabb tudást szerezzenek az 1989-1990-es eseményekről, és jobban megértsék, milyen hatással volt a születésük előtti korszak arra, hogy ők ma már szabadon élhetnek. A játék nyertese kétszemélyes berlini utazást nyer.

 

due.hu

A Nagy Diák Rendszerváltoztató Teszt három fordulóból áll. Az első szakasz online zajlik a rendszervaltoteszt.hu oldalon. A 30 kérdést bárki kitöltheti, de a nyereményjátékban csak a 14-24 éves játékosok vehetnek részt. A kérdéssor végén az eredménnyel együtt láthatóvá válnak a helyes válaszok, így a hibákból tanulni is lehet. Az online teszt számítógépen és okostelefonon is elérhető május 3-ig, ám az ezt követő két forduló már személyes jelenlétet kíván. A középdöntőbe a legjobb 1000 tesztkitöltő kap meghívást, az innen a döntőbe jutó 12 legjobb játékos egy élő kvíz alatt bizonyíthatja majd a tudását a 30 évvel ezelőtti eseményekről. A fődíj egy kétszemélyes utazás Berlinbe, a második és harmadik díj pedig egy-egy profi kamerával felszerelt okostelefon. Részletek due.hu

 

Comments are closed.