Jelest ért a Nyírpalota út 

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

Azok a legjobb házi feladatok, melyek a ráírt érdemjegynél többet jelentenek. Koltai Emese Újpalotához kötődő gyerekkori emlékeit idézte fel egy féléves beadandó dolgozat kapcsán: rajzolt, térképet készített, és beleásta magát a lakótelep történetébe. A leendő tájépítész most már szakmai szemmel is nézi az újpalotai lakótelepet, de ezirányú elfogultsága és szeretete nem változott.

Fotó: XV Média, Nagy Botond

Fotó: XV Média, Nagy Botond

Koltai Emese családjával „körbelakta” a XV. kerületet, édesanyja gyerekkorától Újpalotán élt, Emese is oda született, de éltek Pestújhelyen és most a rákospalotai részen. Újpalotához csupa jó emlékük fűződik, így amikor a Szent István Egyetem Tájépítészeti és Településtervezési Karán megkapta a féléves fel­adatát a másodéves egyetemista, nem volt kérdés, hogy a Nyírpalota utat, mint Újpalota főútját fogja bemutatni.

Mentális térkép

Forrás: Koltai Emese, Mentális térkép

A kutatómunka mellett szabadkézi rajzokat is kellett készítenie, és egy „mentális térképet”, azaz hogyan emlékszik vissza a számára legfontosabb helyekre. További részletek az Életképek 11. számában olvashatók.

Comments are closed.