Segítség az ünnepek alatt is a rászorulóknak

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

Az ESZI Család- és Gyermekjóléti Központ keretein belül működő Utcai Gondozó Szolgálat a Twist Olivér Alapítvánnyal együttműködve segíti a XV. kerületben élő hajléktalanokat. Az év végi ünnepek alatti munkanapokon a Nappali Melegedő és Utcai Gondozó Szolgálat által biztosított szolgáltatások (nappali ellátás, utcai szociális munka) a megszokott módon elérhetőek.

Archív fotó: XV Média, Nagy Botond

Archív fotó: XV Média, Nagy Botond

– A melegedő hétvégenként reggel 10 és délután 4 óra között tart nyitva, december 24-én reggel 10 és 12 óra között, december 25–26-án pedig 12 és délután 2 óra között várja ügyfeleit. Újév napján a Nappali Melegedő zárva lesz – tudtuk meg Százné Orosz Krisztinától, a Család- és Gyermekjóléti Központ egységvezetőjétől.

Az Utcai Gondozó Szolgálat szolgáltatásait azok a XV. kerületi, közterületen élők vehetik igénybe, akik együttműködnek a szociális munkásokkal. Az utcai szociális munkások a téli krízis­időszakban – így a két ünnep között is – hétköznaponként délután 2 és este 10 óra között látogatják a fedél nélkül élőket. Nekik takarót, élelmiszert, a végtagfagyást megakadályozó meleg alsóneműt, kesztyűt, téli cipőt, háló­zsákot, valamint gyógyszert, kötszert, izolációs fóliát, hetente kétszer pedig meleg teát osztanak.

A szolgálat háttérintézményeként működő ötvenfős Nappali Melegedő használatának feltétele szintén a szociális munkásokkal való együttműködés, a házirend betartása, valamint a fél évnél nem régebbi negatív tüdőszűrési lelet bemutatása.

Comments are closed.