Fitneszparkot építettek a Csobogós utcában

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

Egyértelműen a kültéri fitneszparkok korát éljük, egyre-másra adják át az ilyen sporttereket városszerte, így kerületünkben is. Legutóbb a Csobogós utcában helyezett ki néhány tornaszert a Répszolg.

Fotó: XV Média, Nagy Botond

Fotó: XV Média, Nagy Botond

– A Csobogós utcai már a hetedik kültéri fitneszpark a kerületben, évente egy-két ilyen sportolási lehetőséget alakítunk ki önkormányzati forrásból. Rendkívül nagy népszerűségnek örvendenek ezek az eszközök a lakosság körében, éppen ezért egyre-másra jelentik be ilyen iránt az igényüket a lakóközösségek – mondta el lapunknak Demeter János ügyvezető.
A néhány sporteszközzel felszerelt, ütéscsillapító burkolattal ellátott terecskéken szinte mindig van valaki. A gyerekektől az idősebb korosztályig szívesen használják ki a szabadtéri sportolási lehetőséget. A parkok eszközei változatosak. Van, ahová mozgóalkatrészes, sporteszközöket imitáló tornaszereket szereltek fel, ezeket az idősebbek is könnyedén tudják használni, és vannak a statikus, saját testsúlyos edzést lehetővé tevő sportszerek, amin az edzettebb, komolyabb fizikai igénybevételt igénylők is szívesen mozgatják át izmaikat. A Csobogós utca 5–6. szám közé épült terecskén egyébként pont ilyen eszközöket állítottak fel.
Az ügyvezetőtől megtudtuk: úgy tűnik, mintha ezekre a sporteszközökre a lakosság is jobban vigyázna. Míg a parkokban, játszótereken, más közterületeken jelentős károkat okoznak a rongálásokkal, a kültéri fitneszparkokban ez nem jellemző. Az időjárás és a használatból eredő javítanivalókon kívül eddig nem tapasztaltak vandalizmust a fittparkokban a Répszolg szakemberei.

Comments are closed.